Maria Åkerberg

Mindre kända miljöhjältar?

Man behöver inte vara medieomsusad för att vara en riktig miljöhjälte. Det finns gott om miljöhjältar som verkar genom att sätta nya agendor och riktningar inom sina respektive områden. De kanske inte hörs och syns så mycket, men de gör stor skillnad i det lilla. Här kommer ett par exempel på miljöhjältar du kanske inte har hört talas om innan.

William odlar ett halv ton grönsaker om året i pappas garage.
William visar att det går odla lokalt med små medel. Microfarming betraktas idag mer som en hobby eller som ett tecken på experimentlusta. William har tagit det ett steg längre, han arbetar tillsammans med lokala restauranger och levererar det som kallas microgrönsaker. Microgrönsaker skördas oftare än traditionella grönsaker, vilket gör dem mindre och mer intensiva i smaken. Efter som de kan odlas vad som helst så minimeras transportsträckorna till ett minimum, det är riktigt bra för miljön.

Maria Åkerberg tillverkar skönhetsprodukter utan färgämnen och konserveringsmedel.
Maria Åkerberg tillverkar hudvårdsprodukter som håller mer än de lovar. Hon har skapat ett koncept kring skönhetsprodukter som är fria från kemikalier, något som branschen tagit till sig. Maria Åkerberg är också namnet på hennes produkter, och sätter man sitt eget namn på produkterna så gäller det att de levererar. Maria Åkerberg är också utbildad kemist och har koll på hela tillverkningsprocessen.

Amir gör skräpplockande till en livsstil.
I hemstaden ser man ofta Amir plockandes skräp på olika ställen. Han lägger också ut sitt arbete i sociala kanaler och har därmed skapat ett lite movement i sin stad. Han anordnar allmänna plocka-skräp-träffar där man träffas, umgås, pratar om miljön och plockar skräp naturligtvis. Amir planerar också att börja med föreläsningar för företag och organisationer, men främst på skolor och fritidsgårdar. Det gäller att börja tänka på miljön tidigt i åldrarna, det är där förändringen kan ske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *