matta

5 sätt att ta hand om din Orientaliska Matta

Mattor är oftast en viss ekonomisk investering. Med all rätt – mattor har lång livslängd och kan transformera ett helt rum när det kommer till heminredning. En matta kan förgylla ett rum och ett hem. Och de har dessutom flera olika goda egenskaper när det kommer till att samla upp smuts och dämpa ljud. En orientalisk matta kan vara lite komplex att underhålla. Men oroa dig inte – här kommer våra 5 bästa tips för hur du ska ta hand om din komplexa orientaliska matta. Varsågod!

Tips nummer ett är att för städning på daglig basis så ska du använda dammsugaren. Det bästa är att du använder ett av de speciella munstyckena för att ta bort de ytliga lagren av smuts på din matta. Det är viktigt att ta sig under möblerna och på det viset komma åt överallt så att inte insekter som malar kommer åt mattan. Malar är ett hot mot mattan.

Tips nummer två är att om du tappar en flytande vätska på din matta så ska du använda vita pappershanddukar för att torka den överflödiga vätskan. Sedan ska du blötlägga, skölja och torka igen tillsytan är torr igen. Om du tappar mat så försök ta bort så mycket som möjligt med en slö kniv.

Tips nummer tre är att om du råkar befinna dig i en situation där du behöver transportera eller ställa bort mattan över en tidsperiod så ska du använda dig av starkt papper när du virar mattan. Gärna använda dig av medel som skyddar mot malar och andra insekter.

Tips nummer fyra är att om du ställer möbler på mattan så se till att du använder dig av någon slags skydd under möblernas ben för att skydda fibrerna från att bli krossade och förstörda.

Till sist men inte minst: tips nummer sex. Om du behöver tvätta mattan så är det en väldigt god idé att använda sig av en professionell person. Dessa experter förstår hur man ska ta hand om mattor, och ger dem den uppmärksamhet och noggrannhet som mattan kräver.

Där har ni det! Sex tips från oss om hur man tar hand om sin orientaliska matta. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *