Värmepumpar från Bosch

Ett av världens största varumärken med värmepumpar för nordiskt klimat

Bosch är ett av världens mest kända varumärke. Fattas bara annat som världens största underleverantör till fordonsindustrin. Men det finns en så mycket större bredd i Boschs tillverkning.

I Sverige finns bland annat Bosch Climate i Tranås som är en landets främsta producenter av värmepumpar. När Sverige går mot kyligare månader krävs givetvis att hemmen har uppvärmning anpassad för nordiska klimat och då ökar intresset för installation av värmepumpar, som är ett kostnadseffektivt sätt för uppvärmning av hemmet.

Tillverkning av värmepumpar i Tranås

Bosch Climate finns alltså i Tranås i Småland och sysselsätter med sin produktion inom thermoteknik över 330 anställda. Totalt i hela världen har företagskoncernen Bosch över 260 000 anställda och omsätter över 400 miljarder kronor. Koncernen verkar alltså inom en rad olika branscher, men är inom värmeprodukter en av Europas främsta tillverkare.

2005 förvärvade Bosch företaget IVT Industri AB av Bosch och blev Bosch Climate i Tranås. Som en redan mycket stark tillverkare av värmepumpar för nordiskt klimat blev Bosch ännu starkare på den svenska marknaden och fortsatte att leda utvecklingen. Boschs värmepumpar kännetecknas av hög kvalitet, god service och som ett tryggt uppvärmningsalterantivt.

Noterbart angående hela koncernen Bosch, vars officiella namn är Robert Bosch GmbH, är att koncernen drivs som en stiftelse. Det ger dels den ovanliga förkortningen GmbH, istället för aktiebolag, och dels att företagets vinst går till välgörenhet eller återinvesteras i företaget.

Värmepump från Bosch

Olika typer av värmepumpar

Det finns flera olika typer av värmepumpar från Bosch som fungerar på olika sätt. Exempel är bergvärmepump, jordvärmepump, luft/vatten-värmepump, luft/luft-värmepump eller frånluftsvärmepump. Vilken pump som passar bäst för vem beror givetvis på förutsättningarna och vilken effekt som hushållet är ute efter. Skillnaden mellan de olika är givetvis också hur pass mycket installation som krävs.

Oavsett vilken pump som väljs kan en sak garanteras och det är att en värmepump är en av de mest kostnads- och energieffektiva installationer som går att göra i ett hem för att sköta uppvärmningen. Samtidigt finns det också möjlighet att använda pumpen som luftkonditionering, till exempel om du väljer en luft/luft-värmepump.

Inom sortimentet av värmepumpar ryms också de som nyttjar solenergi. Oavsett typ av värmepump kan du vara säker på att en värmepump är en miljövänlig och hållbar investering.

This entry was posted in Sverige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *