Mats Theselius Bovallsdörren

Inner- och ytterdörrar som konstverk

Den svenske inredningsarkitekten Mats Theselius har designat exklusiva inner- och ytterdörrar för marknaden i Norge och Sverige.

Det är genom företaget Bovalls Dörrbyggeri som Mats Theselius dörrar finns i Norge och Sverige. Mats Theselius är ett av svensk formgivnings allra största namn och är bland annat känd för sina fåtöljer som finns placerade både i Vita Huset i Washington och Kungliga Slottet i Stockholm.

Men Theselius designar alltså även dörrar och det är givetvis unika och exklusiva dörrar som det handlar om. Handgjorda inner- och ytterdörrar designade med smarta lösningar pryder hem runt om i Norge och Sverige, där Bovallsdörren marknadsförs. Samarbetet mellan företaget och Theselius har nu pågått i närmare tio år och det är med flera uppskattade kollektioner för både inre och yttre bruk som Theselius designar.

Dörrarna är handgjorda och detaljer som färger kan anpassas efter varje kunds önskemål. Det allra mest unika med Theselius dörrar är att göra tvärtom mot det vanliga i en dörr. Det vanliga är nämligen att såga kortare delar för att fästa mellan de längsta. Här har Theselius och Bovallsdörren dock skapat något helt annorlunda och tänkt precis tvärtom.

Kollektionen sträcker sig alltså både över inner- och ytterdörrar i Norge och Sverige och är en exklusiv detalj som syns i de skandinaviska hemmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *