Hairmax laserkam

Ekologiska produkter mot håravfall – även i Norge

Det amerikanska företaget Hairmax har sedan många år funnits i Sverige. Sedan en är den svenska delen av Hairmax även etablerad i Norge, där de säljer samma produkter som har funnits på den svenska marknaden under ännu längre tid.

Hairmax är specialiserade på produkter mot håravfall och tunt hår, men säljer även produkter för hud, tänder, ögonfransserum och övrig skönhetsvård. Dessutom har företaget ett väl utvecklat sortiment inom ekologiska produkter, som är fria skadliga ingredienser. Hairmax förmodligen mest kända produkt är laserkammen som motverkar håravfall.

Företaget satsar nu hårt både på den svenska och den norska marknaden och tar genom innovativa lösningar marknadsandelar i de båda länderna. Under 2014 planerar även företaget att lansera flera nya produkter, produkter som kommer att vara i en något högre prisklass än tidigare.
– HairMax nya produkter kommer vara värda var enda krona. Ett exempel på detta är HairMax nya “for-den-si-ty” behandling som du enkelt gör i duschen i samband med din vanliga hygien, säger Hairmax vd Fredrik Nyström.

Hur fungerar laserkammen?

Hairmax är alltså främst kända för laserkammen som kan stoppa håravfall och få ditt hår att växa igen. Laserkammen använder laserljus, så kallad fototerapi, för att stimulera hårsäckarna. När detta upprepas och hårbotten stimuleras kommer löpande extra energi att skapas, energi som krävs för att kunna få fram ett friskare och tjockare hår och som förlänger tillväxtfasen. Samtidigt hjälper laserljuset till att öka blodcirkulationen i hårbottnen och minskar skadligt slam och biprodukter.

Noterbart är att många användare inledningsvis ökar håravfallet under behandlingen. Men detta är normalt och tillfälligt, och är ett tecken på att kroppen svarar på laserbehandlingen. Håren stimuleras tillräckligt för att falla ur hårsäcken och ersättas av nytt hår. Detta upprepas tills håret har förbättrats över tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *